OCKie:             'Hulp krijgen is geen falen, maar een teken dat je er niet langer alleen voor staat'

Ondersteuning, Coaching & Kenniscentrum voor IEdereen

 Achtergrond Speelgoedbank-Achterhoek


De Speelgoedbank-Achterhoek is er voor alle mensen met een te laag bestedingsbudget. Aangezien iedereen in een financieel uitdagende situatie kan belanden om wat voor reden dan ook, kijkt de speelgoedbank nooit naar uw inkomen, maar alleen naar uw uitgavebudget.

Wij zijn een 100% vrijwilligersorganisatie met Anbistatus en zijn volledig afhankelijk van giften

 

Je kan hierbij denken aan:

Scheiding, ziekte, baanverlies, te laag inkomen, schulden, niet voldoende inzicht in financiën, kennisgebrek, verkeerde keuzes, overlijden partner, vluchten uit oorlogsgebied maar er zijn nog tal van andere redenen natuurlijk. 

Uiteindelijk is een laag bestedingsbudget een symptoom van een onderliggend probleem. Het symptoom kunnen wij niet behandelen, maar dat onderliggende probleem??? Daar kunnen en willen wij zeker wel wat mee, want financiële problemen resulteren maar wat vaak in een spiraal van allerlei problemen. Denk maar aan psychische overbelasting met alle gevolgen van dien. Kun je jezelf voorstellen wat dit met een kind doet?

Wij werken zeer laagdrempelig, omdat wij vinden dat een speelgoedbank voornamelijk gezellig en veilig moet voelen. Je kunt dus ook gewoon gezellig binnenlopen voor een kopje thee/koffie en praatje. Wij willen zelf ook plezier hebben in ons vrijwilligerswerk.

De speelgoedbank doneert op educatieve wijze speelgoed aan de kinderen die in deze omstandigheden opgroeien. Lees op deze website hoe dit exact in het werk gaat en wat ermee bereikt wordt.

Wij bieden tevens een volledig programma aan voor iedereen met een te laag bestedingsbudget. Je hoeft dus niet speciaal kinderen te hebben om gebruik te maken van onze diensten. Ook een kinderloos persoon wil wel eens met een verjaardagscadeautje aankomen of wil wel eens dat er iemand meekijkt en adviseert of verschillende mogelijkheden en invalshoeken laat zien. (Neem contact op voor de mogelijkheden)

*****

Hulp krijgen is geen falen, maar een teken dat je er niet alleen voor staat

*****

De speelgoedbank doet niet aan symptoombestrijding en wij plakken zeker geen pleisters achteraf, wij pakken met jou de problemen en uitdagingen bij de bron aan zodat ook jij de juiste handvatten krijgt om van het leven te genieten zoals het bedoeld is. Ook kunnen we jou doorverwijzen naar de juiste instantie met de juiste vragen.

Inschrijven is bij ons dan ook heel simpel, daar het leven al genoeg uitdagingen biedt. 

Download HIER direct het inschrijfformulier (of ga naar de pagina 'diensten en aanmelden')

Ben je bij de voedselbank??? Zij hebben reeds compleet  ingevulde formulieren voor je klaarliggen.

Je hebt verder alleen een doorverwijzer nodig die professioneel inzage heeft in jouw financiële situatie. Wanneer de conclusie is dat er gewoonweg niet voldoende mogelijkheden zijn door de hoge lasten zoals hierboven beschreven zal hij/zij jou doorverwijzen. Wij willen deze gegevens niet, om de simpele reden.........binnen de speelgoedbank is gewoonweg geen gezagsverhouding.